موها از جمله مهمترین اجزای بدن هستند که نقش پررنگی در زیبایی افراد دارند؛ اما بسیاری از افراد ممکن است در طول زندگی خود به دلایل گوناگون با مشکل ریزش مو مواجه شوند. یکی از بیماریهایی که ظهور آن با ریزش موها همراه خواهد بود، بیماری آلوپسی یا ریزش سکهای مو است. این بیماری را میتوان بدترین نوع ریزش مو در افراد دانست. در این مقاله به بررسی بیشتر این بیماری، علت و علائم آن و همچنین بهترین روشهای درمان ریزش سکهای آقایان خواهیم پرداخت. با ما در کلینیک کاشت مو سماطب همراه شوید.
ریزش سکهای مو به چه معناست؟
هر شخصی ممکن است در طول زندگی خود با ریزش مو و یا نازک شدن موهای خود دست و پنجه نرم کند؛ اما یکی از بدترین انواع ریزش در آقایان ریزش سکهای مو است. ریزش سکهای مو که به آن آلوپسی نیز گفته میشود، به بیماریای اطلاق میشود که در آن لکههای طاسی معمولاً به اندازه یک سکه به صورت پراکنده و به شکل نامنظم در موهای سر، ابروها و قسمت ریشدار صورت آقایان ظاهر میشود. در بسیاری از موارد بروز این بیماری با ظاهر شدن چند لکه کوچک و محدود در پوست سر همراه است؛ اما در انواع شدیدتر ممکن است فرد دچار کچلی کامل شود. این بیماری میتواند حتی به ناخنها و پوست بدن نیز سرایت کند.
ریزش موی سکهای را یک بیماری خود ایمنی مینامند. این بدین معنی است که این بیماری برخواسته از نقص در سیستم ایمنی بدن انسان است. زمانی که سیستم ایمنی بدن به جای از بین بردن عوامل بیماریزا، به سلولهای خود بدن و فولیکولهای مو حمله کرده و دچار التهاب ریشه مو و در نهایت ریزش موها میشود، فرد دچار بیماری آلوپسی یا همان ریزش سکهای شده است. در ادامه به بررسی بیشتر این بیماری و روشهای درمان ریزش سکهای آقایان خواهیم پرداخت.
علت و درمان ریزش موی سکهای در آقایان چیست؟
همانطور که گفتیم ریزش سکهای موها یک بیماری خود ایمنی است. در این بیماری گلبولهای سفید اشتباهاً به فولیکولهای مو حمله کرده و باعث از بین رفتن آنها میشوند. البته همچنان دلیل بروز این رفتار از گلبولهای سفید مشخص نشده است؛ اما با وجود اینکه دانشمندان درباره دلیل بروز این رفتار اطلاعاتی ندارند، حدس زده میشود که عوامل ژنتیکی و وراثت بر بروز ریزش سکهای مو تأثیرگذار خواهند بود. احتمال بروز این بیماری در اشخاصی که پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها به آن مبتلا شده است بیشتر خواهد بود. علاوه بر این افرادی که قبلاً به بیماریهای خود ایمنی دیگری مبتلا شدهاند نیز شانس بالایی در ابتلا به بیماری آلوپسی خواهند داشت.
نکته دیگری که بهتر است به آن اشاره کنیم نقش استرس در بروز این بیماری است. طبق تحقیقات انجام شده استرس و اضطراب و فشارهای روانی موجب بروز این بیماری نخواهند شد؛ اما در صورت ابتلا به این بیماری، استرس و اضطراب شدید میتوانند آن را تشدید کند. به طور کلی ژنتیک و وراثت مهمترین عامل در بروز ریزش سکهای آقایان است.
نشانههای بروز بیماری ریزش سکهای مو چیست؟
نشانههای بروز بیماری ریزش سکهای میتواند در هر فردی متفاوت باشد؛ اما در هر صورت علائمی کلی وجود دارد که با شناخت آنها میتوان تا حدودی بروز این بیماری را پیشبینی کرد. البته همچنان توصیه میشود که برای تشخیص و یافتن روش درمان ریزش سکهای آقایان به پزشک متخصص مراجعه کنید. برخی از علائم و نشانههای بروز این بیماری عبارت است از:
- ظاهر شدن لکههای کوچک بیضی یا دایرهای شکل در پوست سر یا قسمتهایی از ریش
- ریزش مو در برخی از قسمتهای بدن و رویش مجدد آنها
- ریزش قابل توجه مو در برخی از قسمتهای بدن به صورت ناگهانی
- ایجاد لکه و فرورفتگیهای کوچک در ناخنها
- کاهش درخشندگی ناخنها
- نازک شدن ناخنها و ترک خوردن آنها
- ظهور خطوط و لکههای سفید روی ناخنها
بهترین روش درمان ریزش سکهای آقایان چیست؟
هنوز روش درمان قطعی برای بیماری یافت نشده است؛ اما روشهایی برای کاهش واکنشهای سیستم ایمنی بدن و تحریک فولیکولهای مو برای رشد موها وجود دارد. از میان روشهای موجود میتوان به استفاده از داروهای کورتیزون، ماینوکسیدیل، آینترالین، پسورالن و پردنیزون اشاره داشت. البته در هر صورت بهتر است برای انتخاب روش مناسب درمان ریزش سکهای آقایان به پزشک متخصص مراجعه کنید. گاهی ممکن است به تشخیص پزشک، استفاده از هیچ دارویی مؤثر واقع نشود؛ در این شرایط استفاده از روشهایی برای جبران موهای از دست رفته پیشنهاد میشود. بهترین روشی که میتوان از آن برای درمان ریزش سکهای آقایان و جبران موهای از دست رفته استفاده کرد، کاشت مو در کلینیکهای تخصصی است. بهتر است برای کاشت مو به کلینیکهای متخصص با پزشکان باتجربه و ماهر مراجعه کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را دریافت کنید.
روش پی آر پی (PRP) نیز از دیگر روشهایی است که ممکن است برای درمان ریزش سکهای آقایان از آن استفاده شود. در این روش محلولی غنی از پلاکتها یا همان پی آر پی به بیمار تزریق میشود. این محلول از خون خود بیمار گرفته شده و با افزایش غلطت پلاکتها به دست میآید. ممکن است شما نیز پلاکتها را تنها به عنوان عنصری برای انعقاد خون بشناسید؛ اما پلاکتها کاربردهای بسیار وسیعتری دارند. زمانی که پلاکتها فعال میشوند، عوامل رشد از آنها ترشح میشود که به عنوان عاملی فعال درترمیم زخم و جراحت از آن استفاده میشود. بدین ترتیب ممکن است با مراجعه به پزشک متخصص، روش پی آر پی برای درمان ریزش سکهای پیشنهاد شود.
به طور خلاصه در مورد درمان ریزش سکهای آقایان فهمیدیم:
همانطور که در سماطب خواندید، یکی از رایجترین بیماریهایی که میتواند موجب ریزش مو در آقایان شود، بیماری آلوپسی یا همان ریزش سکهای مو است. در این بیماری بخشهایی کوچک از پوست سر، ابروها، یا ریش دچار ریزش مو میشوند. ریزش سکهای یک بیماری خود ایمنی است که به دلیل حمله گلبولهای سفید به فولیکولهای مو به وجود میآید. از علائم ظهور این بیماری میتوان به فرورفتگی ناخنها و از دست دادن درخشندگی آنها و ریزش ناگهانی مو در برخی از نقاط بدن اشاره داشت. برای یافتن مناسبترین روش درمان ریزش سکهای آقایان باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. از جمله روشهای رایج مقابله با این بیماری میتوان به استفاده از داروهای تجویز شده، کاشت مو و روش پی آر پی اشاره داشت.